Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga administratori odobre.
Važno upozorenje!

Komentari koji sadrže direktne uvrede, prozivke, ciničnost, eksplicitne vulgarnotsti, CAPS LOCK, nekonstruktivne kritike, gramatičke ispravke ili otkrivanje ličnih podataka neće biti odobreni. Proverite sadržaj Vašeg komentara pre postavljanja.
Takođe, trudite se da komentar bude gramatički korektan i smislen. Hvala.

Potvrdi Proveri sadržaj komentaraDaj svoje mišljenje.

#2443188
24 Jul 18
Na specijalizaciji sam iz anestezije, i pre dve večeri radio sam u ambulanti za reanimaciju. Sticajem okolnosti zadesio sam se sam, u sred noći, kada mi se u roku od nekoliko sekundi, na stolu stvorilo dvogodišnje dete u hipotermiji koje ne diše, pronađeno ostavljeno na dunavskoj obali. Zanemarujem osećanja i adrenalin koji su me preplavili i započinjem protokol propisan u takvim situacijama. Kolega koji dolazi u međuvremenu uključuje dete na monitoring, vidimo ne valja, asistolija. Dajemo šta treba od lekova, tople infuzione rastovre, intubiramo dete nadoknađujemo kiseonik, radimo manuelnu masažu srca, nakon 7 minuta, dete ne reaguje. Nastavljamo još, iznova i iznova. Već nakon 20ak ponovljenih ciklusa gledamo stanje, i dalje ne promenjeno. Ne pada mi na pamet da odustajem, i idalje nastavljam, iako znam da su šanse jako male, ili nikakve, jer po detetu vidim da je dugo bilo bez kiseonika. Tehničar i ja nastavljamo, i nakon dugih 45 minuta dete spontano prodiše. Sada je dobro.
11255
143
166
share
odobravam
osuđujem

Ostavi svoj komentar
Random
schuffle icon
#255

Posvadjala sam se sa cimerkom i sad rolnu toalet papira nosim u sobu jer ne želim da je i ona koristi.

odobravam 4471   •   osudujem 509   •   komentari 28
Detaljnije
Hit
#2024049

Drugar me ponizio u društvu da bi dobio 30 sekundi slave.

odobravam 229953   •   osuđujem 13592   •   komentari 0
Detaljnije
Preporučujemo
#84

Namerno se suncam gola na terasi iako znam da neke komsije mogu da me vide 0:- )

odobravam 4975   •   osuđujem 1662   •   komentari 77
Detaljnije
Aktuelno
#2511132

Prijatelji i porodica vrše pritisak na mene kako bih bila sa dečkom koji je "savršen". On je prelep, prepametan, uspešan, bez poroka, odan porodici(...), ali pored svega toga, nisam opuštena kada sam ...(više)

odobravam 1097   •   osuđujem 75   •   komentari 0
Detaljnije