#3158387
22 Apr 24
Idem jednom manje prometnom ulicom u Beogradu i ispred mene idu neka dva mladića od oko 25 godina. U nekom trenutku prolazimo pored starije žene sa maramom koja gleda u pod i nenametljivo prosi. Momak ispred mene zastaje i okreće se ka babi, a ona čeka da joj on da neki dinar. Daje joj šaku sitnine i istog trenutka odlazi sa drugom i počinje da urla od smeha, dok se baba zahvaljuje i pokušava da vidi šta joj je u ruci. Momak kaže drugu da joj je dao cente i evre u metalu koji su mu ostali od putovanja, pa "nek ide baba da menja", znajući da nije moguće zameniti kovanice u menjačnici i da je to što joj je dao praktično neupotrebljivo u Srbiji. Ne mogu da opišem koliko je bila ružna scena. Čemu to?
1255
176
43
share
odobravam
osuđujem
Anonimus:
22 Apr 24
Odron.
Anonimus:
22 Apr 24
Mogu se zamenuti kovanice od evra, za cente ne znam ali 1 i 2 eva primaju menjacnice.
Anonimus:
26 Apr 24
debilči. Na zalost ima ih koliko hoćeš
Anonimus:
26 Apr 24
Sto bi rekli u Dnevnjaku: precizno i u glavu.
Anonimus:
26 Apr 24
Taj ce da izraste u nesrećnog čoveka koji će po čitav dan da sedi, budem po fb, vređa ostale u komentarima kad urade nešto dobro.....
Anonimno A 2.deo:
26 Apr 24
I jos za ove koji tvrde, da se moze mjenjati u mjenjacnicama i slicno... mogu kovanice od 1€ i 2€ ali ne i centi. Ko primi cente, primi na vlastitu odgovornost, jer nije po pravilu i zakonito.
Anonimno A:
25 Apr 24
Kovanice € se mogu mjenjati samo u glavnoj centralnoj/nacionalnoj banki drzave. U vasem slucaju se ta banka nalazi u Beogradu. Ali ta zena to vjerovatno nezna, i kad bi znala vjerovatno nebi isla to tamo mjenjati. A jos manje to zna taj idiot koji joj je novac dao. To sto se kovanica tice, a sto se tice prosenja, nebi komentarisala jer svacija situacija je drugacija i razlog zasto neko prosi nije uvijek isti.
Anonimus:
25 Apr 24
Stoka je to ali kako ima boga,vratiti će mu se
Introvertna :
25 Apr 24
Loše vaspitanje.
Anonimus:
25 Apr 24
Poanta je svega toga izrugivanje ljudi koji prose, neki prose jer su prisiljeni, odbaceni od drustva jer nisu svi isti.
Anonimus:
25 Apr 24
Ne opravdavam cin tog decka ako sve to sto tvrdis stoji, ali imam pitanje za tebe - sto si joj ti dala? Jer vremena za prisluskivanje razgovora tih mladica si nasla, kao i vremena za pisanje ove ispovesti. Ako si joj nesto dala, super. Ako joj nisi imala sto dati, ali si recimo viknula za tim deckima i probala im ocitati bukvicu - mozda je hrabro, mozda glupo, ali si barem probala nesto postici. Ali ako nisi pokusala ista onda te tvoji postupci ne cine drasticno boljom od tih mladica.
Ana:
25 Apr 24
Odakle ti ideja da ne mogu da se menjaju kovanice u menjačnici? Zašto širiš dezinformacije po internetu? Mogu da se menjaju, doduše po nižoj ceni, ali da, mogu da se promene.
🤢🤢🤮🤮🤮🤮:
25 Apr 24
Ljudski odron. Ja sam sa 25 godina imao dvoje djece i počeo sa izgradnjom kuće. On će i umrijeti kao balavac i odron.
Anonimus:
25 Apr 24
Oni su nedorasli debili, što je sad postao standard jer svi blebećete samo o temama sa tiktoka koje su u realnom životu srbiji nepojmljive. Pa što ne bi i oni gledali one challenge s prosjacima i šta već. Drugo, ima menjačnica koje bi ti dale 90 kinti za kovane evre. A i bez njih, snaćiće se baba, isprosi malo ispod prosečne plate na dan. Naravno, sve je to organizovan kriminal i neće njoj ostati, zato ste mi nejasni vi što im dajete bilo šta.
Anonimus:
25 Apr 24
Veci problem je baba koja prosi. Pojma nemas o zivotu.
Anonimus:
24 Apr 24
Balavac.
Anonimus:
23 Apr 24
Ne vidim problem, ne znam zasto se osoba ovoliko uzrujala. Gde zivi soba koja je napisala ispivest? Morala bi cesce da idde u te delive grada da se susrece sa ovakvim prizorima. Uredu je. Nitko nije povredjen. Dali stvarno ima povredjenih? Ne razumijem zasto se ona zauzima za ponasanje mladih i staricu? Neka pise svom ministru ili upravniku grada
Anonimus:
23 Apr 24
ta stara zena nema vise ni snage da promeni pare u menjacnici, u tom dobu, u takvom sicijalnom, zdravstvenom i psihickom stanju to je za nju previse... njoj treba dinar da udje u radnju i kupi hleb i pastetu i da se uvece negde zavuce da spava
Anonimus:
23 Apr 24
Ne moze se u banku bez licne karte,vi mislite da beskucnici imaju doKumente,wtf?
Dejan:
23 Apr 24
Mednjanica pored mene menja njima sve valute metalne... kaze gazda ma moram to im je tokom sezona pola pazara a njih 20-30 bude tu love mesecno par hiljada eura on euro placa 80 pa zameni za 118 kaze nema lakse zarade...
Anonimus:
23 Apr 24
Ovde je totalno nebitno da li de centi mogu zameniti u menjačnici ili ne. Prostaštvo, siledžijstvo, primitivizam, odsustvo svakog poštovanja odavno su deo našeg društvenog života (a tek društvenih mreža). Najgore je to što se pred imbecilima svi sklanjaju, kao, ”pusti budalu”. Ne, ovo treba prebiti da ne zna kako se zove. Nažalost, jedini način.
Eto:
23 Apr 24
Kad je neko nevaspitan,neodgojen,bahat i bezobrazan, pa se posle cudi zasto ga je u zivotu stiglo ovo i ono. retardi klasicni, dva bizgova dziberska, uzas.
Anonimus:
23 Apr 24
Kako ce zivot da ga podseti na tu scenu nije svestan
Saša73:
23 Apr 24
Generacije mladih u srbiji odrastaju bez bilo kakve empatije. Dečko star 25 godina u aprilu vuče po džepovima sitniš sa prošlogodišnjeg letovanja, da bi iskazao "snagu" na nemoćnoj starici i time usrećio sebe. Taj dečko će živeti još najmanje 50 godina. Kakav će biti njegov sledeći "duhoviti" potez? Čemu će se smejati u aprilu 2064? I posle kažu da nisu valjali Tito i Jugoslavija. Svedok sam da su u to vreme ovakvi događaji bili nezamislivi.
Anonimus:
23 Apr 24
Nevaspitani. Eto to. Ulicari..
Anonimus:
22 Apr 24
У мом граду у Србији може.
Anonimus:
22 Apr 24
ružno je i što ti nekog nazivaš babom.
Anonimus:
22 Apr 24
Kako nemoguće, ja ih zamenila.
Anonimus:
22 Apr 24
Pa i ja vidjam ljude da im govore da se zaposle ili im kazu da ce im dati novac ako im nesto ociste,koja je razlika? Sve je to u cilju ponizavanja.
Osećajan:
22 Apr 24
Umalo se ne rasplakah, meni je ovo vrlo tužno...
Anonimus:
22 Apr 24
Da si rekla 15-18 godina,ajde nekako to se da skontati,ali od 25,tu je kraj,mozak nije izvršio reprodukciju dalje od životinjske.Sjetim se često stihova Who See: Tako ti je bilo juče,tako će ti biti sutra,zlato tone go*no pluta.
Anonimus:
22 Apr 24
Koja glupost! Naravno da se metalni novac u evrima može zameniti za dinare, i u menjačnicama i u bankama. I bolje što su joj dale evre, metalni dinari su skoro beskorisni.
Anonimus:
22 Apr 24
Ne brini, zamenice ona to bez problema, dace nekom ko ide na zapad taj metalni novac i dobice ili dinare ili papirne evre.
Anonimus:
22 Apr 24
Menja se i sitnina u srbiji, samo niži kurs.
Anonimus:
22 Apr 24
grozno, ali čekaj kako nije moguće da se mijenja kovani novac u mjenjacnici, prvi put cujem
Anonimus:
22 Apr 24
Može u nekim menjačnicama ili na pijaci kod ovih što donose iz eu al oni daju 100 din za evro
Anonimus:
22 Apr 24
A taj novac njemu dali mama i tata.
Anonimus:
22 Apr 24
dva debila
N:
22 Apr 24
U nekim menjacnicama je moguce zameniti. Proveri
Ostavi komentar