#3158734
24 Apr 24
Iako radim pratim i dalje oglase za posao. Sve više oglasa se ponavlja, čim im istekne onaj period do kad je postavljen odmah se obnovi. Dragi šefovi, da li vam je toliko teško da platite radnika kako treba? Mene ponovljeni oglasi ne privlače, čak šta više odvlace me od te firme jer je smatram neozbiljnom za bilo kakvu saradnju.
1068
69
40
share
odobravam
osuđujem
Anonimus:
24 Apr 24
Dragi radnici, kod mene nisu ni plata ni uslovi rada problem, dajem godisnji odmor 6 nedelja, bonuse i 13-e plate i opet ne mogu da nadjem nekog pouzdanog ko ce posao obavljati sa barem 40-45 energije i fokusa. To ako mislite da su svi sefovi gadovi a svi radnici andjeli, to je vas problem.
Anonimus:
25 Apr 24
Možda jednostavno šire tim? Kompanija u kojoj radim se brzo širi, i skoro svaki mesec imamo oglase za manje-više iste pozicije, ali ne zato što ljudi daju otkaz nego se širimo, i treba nam baš dosta ljudi.
Anonimus:
30 Apr 24
A jesi ograničena zato i ne radiš jer si neradnik.
Anonimus:
28 Apr 24
Ne kaže se "čak šta više", to je pleonazam. Ili "čak", ili "štaviše"
Anonimus:
28 Apr 24
Ja ne mogu naći radnika da zna barem osnovne stvari. Npr kulturu, da mi ne govori "ti", da zna izbrojati novac itd. Da vi znate šta se sve prijavi i misli da može raditi određeni posao pali bi u nesvijest.
🤷🤯🤯🤯:
28 Apr 24
Nije ti sve u plati. Ja sam radio kod jednog Kneževića u Banja Luci. Znači, sačuvaj nas bože od mladih lidera koji su naslijedili firme i umislili da imaju američke kompanije. Oglasi za potražnju radnika izlaze neprekidno, a i bez oglasa stalno negdje čuješ da traži radnika. Kod njeha plata može biti 10000 KM, ali džaba.
Anonimus:
27 Apr 24
Ni ja ne volim oglase koji se ponavljaju. U par navrata sam išla na razgovore upravo za takve poslove i odmah shvatila zašto je oglas stalno aktivan. Ili nude malu platu, ili 6 radnih dana od 9-10 radnih sati, ili se nećkaju oko radnika, ili (i ovo mi je bilo presmešno) radiš za procenat prodate robe u prodavnici preskupih preparata za kosu i drugih sitnica, gde možda 2-3 mušterije uđu na dan i kupe neku sitnicu.
Anonimus:
26 Apr 24
Bas mi je drago sto je tako a vremenom bice i puno gore. Zao mi je samo ovih malo normalnih vlasnika/sefova/direktora. Ali ostali zasluzuju da pate i propadaju isto kao sto su oni mucili narod godinama.
Anonimus:
26 Apr 24
To se zove punjenje baze. Kad otpuste nekoga onda ce koristiti tu bazu pot. radnika. Stara fora!
Takodje radnik:
25 Apr 24
A po cemu je svim firmama ovde bitno sta ti mislis i da li ih smatras ozbiljnim? Oni traze dok ne nadju ko im odgovara, a i ti sebi takvu firmu trazi. Da li si zadovoljna ili ne,da li smatras nekog ozbiljnim ili ne, nista nit znaci, nit menja, ikom sem tebi. Javljaj se gde hoces,niko te puskom ne tera da se javljas na ponovljene oglase, pobogu.
Anonimus:
25 Apr 24
Pa znas kako, da bi neki posao uspeo treba sef da bude posten, ali treba i radnik da posteno i dobro odradi posao da bi bio posteno i dobro placen. Ako radnik ne odradi dobro posao, firma nadoknadjuje stetu kupcima i ne stice nove kupce, dobija negativne recenzije itd. Zato nikad nikog ne bih zaposlila, ne pada mi na pamet. Radim sama nekad i po 12-16h dnevno, ali lakse mi je nego da mi neko od radnika pravi stetu.
Anonimus:
25 Apr 24
Nisi im ti ciljna grupa, da te je zanimala pozicija prijavila bi se prvi put. Vecina velikih firmi uvek ima oglase koji stoje stalno ukoliko se javi neko novi.
Grad. Inzenjer:
25 Apr 24
Koji su to provereni strani oglasi na kojima se moze konkurisati za rad u inostranstvu??
Anonimus:
25 Apr 24
Bravo, ista situacija kod mene
Anonimus:
25 Apr 24
zato mi se ni ne radi jer je danas normalno menjati poslove na mesec dana, meni stresno
Anonimus:
25 Apr 24
Sta sefove briga. Za njih smo mi radnici budale. A izgleda i za zakone i vlast. Jer da nije tako ne bi se dozvolilo poslodavcima da uvoze radnike iz Nepala i Bangladesa a da mi iz svojih zemalja moramo da odemo.
Anonimus:
25 Apr 24
Odbijaju te ponovljeni oglasi? Ti zbilja misliš da ste vi svi Bogom dani? Da sam ja otvorila svoju firmu da mi bilo kakav šljam dođe raditi? Tražiti ću si radnika kako god ja to želim jer mi nije u cilju mijenjati ga svaka 2 mjeseca. Treba mi netko tko će zaslužiti tu (nimalo lošu) plaću i da se neće odseliti u njemačku kad nauči posao kao što to većina vas bez iskustva čini. Govorila sam i govorit ću; otvori pa nam pokaži kako se vodi firma.
Anonimus:
25 Apr 24
Nekad nije samo do place, nego i drugih radnih uvjeta. Moj posao je dobro placen, ali jako je stresan te nam cesto netko ode, a novi dolaze
Sef:
25 Apr 24
Nema radnika, a oni sto se prijavljuju nisi kadri za posao. Kasne na razgovor, mahom odustaju da dodju sa nekim banalnim izgovorima, lazu u biografiji. Nije stvar u visini plate vec u nedostatku iskustva a ujedno vecina trazi posao a moli boga da ga ne nadje. Dobrog radnika je tesko naci a lako platiti.
An:
25 Apr 24
Boli njih briga. Oni ti samo gledaju financijsku konstrukciju. Brojeve.
mobing:
25 Apr 24
Vidim 3-6 meseci ista firma, isti oglas. Prilicno redovno. Jasno da cim se obrcu kandidati kao na autobuskoj stanici tamo nema zivota. Kad sam se zaposlila u jednoj izuzetno prestiznoj firmi sa bednom platom, jakim imenom i zahtevnim procesom selekcije... Prvi moj radni dan je protekao odlicno, polako pakujem stvari, dolazi spremacica da obrise stolove i kaze mi "Jao ti si nova. Svi vi mladi tek sto dodjete vec odete. Stalno su drugi". Mesec dana kasnije sam i ja otisla.
Mudroser :
24 Apr 24
To važi najviše za rutinske i slabo plaćene poslove i dobro je što je tako, da i proleteri imaju gde da se zaposle! Mladi danas svi studiraju i traže elitne i umne poslove po inostranstvu plus se rađa 30% manje dece nego 2001 😳
Anonimus:
24 Apr 24
A i vi radnici ste vala svi za primer. Ne znaš ko je vredniji i pošteniji. 10 radnika sam imala. 4 radna dana nedeljno po 7 sati, plata 130 000 fiksno plus bakšiš. Od njih 10, samo me dve devojke nisu krale. Sve vam je malo. Svi biste vi voleli da vam se prepiše firma, ali da radite 2 dana nedeljno po sat vremena.
Anonimus:
24 Apr 24
I ja pratim redovno oglase i prijavljujem se. Neki se ponavljaju i po 6-7 puta zaredom. Prosto neverovatno
Anonimus:
24 Apr 24
I ja radim i pratim infostud, kad sam videla da je izašao konkurs za jednu radnju koja se uskoro otvara dođe mi da konkurišem jer imam želju da radim tu a ne napušta mi se trenutni posao iz nekih razloga
Anonimus:
24 Apr 24
Ne volim linkedin
Ostavi komentar