#3159255
28 Apr 24
Mama je oduvek više volela brata od mene. Svi koji su bili manje voljeni znaju o čemu pričam. To se oseti, iako na izgled ne pravi razliku. Ali tešila sam se da ipak voli i mene, manje, ali me voli, majka mi je. Imala sam oko 14 godina, našla sam neke kolače u frižideru. Znala sam da su za sutrašnji bratov rođendan, nisam ni htela da ih uzmem. Iz šale sam rekla mami nešto kao - u što su dobri ovi kolači, držeći kutiju kao da sam ih jela. Ajde što je skočila i bukvalno mi otela iz ruke, ajde što je rekla - to nije za tebe. Ali mržnju u njenim očima nikada neću zaboraviti. Bukvalno mržnju, ne preterujem ni malo, to stvarno nisam očekivala. Tada me je tresnula istina - ne voli te, nikad te nije volela niti će te ikad voleti. I sada, 30 godina kasnije se pitam ponekad zašto me mama nije volela. I nikad ne prestane da bude teško.
1831
86
95
share
odobravam
osuđujem
Anonimus:
29 Apr 24
Zao mi je sta je tako, ali bar si shvatila na vrijeme. Isto tako sam siguran da, kad joj nesto treba, vise optereti tebe nego brata. Pazi na sebe
Anonimus:
29 Apr 24
Nažalost prošao sam isto.Starijeg brata su gledali kao boga,mene kao malo govori.Nazalost kako su prolazile godine,shvatili su da je stariji brat nula od čoveka a da sam ja zapravo normalan i kulturan decko.Doduse više me ne viđaju,jer sam se preselio u Švajcarsku zbog posla sa porodicom a oni se sad pate sa njim.
Istina je...:
07 May 24
Zato sto tebe nikada nije htela.
Anonimus:
06 May 24
Ne razumem zasto je nikad nisi pitala?
Anonimus:
03 May 24
Da li ličiš na tatinu stranu familije? Nažalost, tu se nekad krije odgovor 😌
Anonimus:
03 May 24
Zato sto je normalno. I ti vise volis jednog roditelja od drugog.
Anonimus:
02 May 24
Ja sam majka dva deteta i volim ih podjednako, ali razlika u karakteru je bas velika. Koliko je jedno dete umiljato, snalazljivo toliko drugo je sve obrnuto. Bas zbog toga ne možeš isto reagovati
Anonimus:
02 May 24
Ja imam 56 god, a mama 82 god. I još uvijek je takva! Sestru više voli jer je bila odlična učenica i bogato se udala, a brata zato jer je sin jedinac. Ja sam uvijek bila neželjeno djete. Boli me još i danas!
Anonimus:
02 May 24
Zapitate li se ikad zbog čega djeluje kao da je jedno dijete voljenije? Ja volim oba svoja djeteta isto. Jedno ima grozan karakter, drsko, neradnik, uvijek složena faca dok je drugi sve suprotno. Naravno da više volim vrijeme sa ovim drugim jer mi dušu puni pozitivnom energijom. Samom pojavom je takav gdje god je. Ispada da volim drugog više ali jednostavno nema to veze sa tim.
Za Strah::
02 May 24
Za dobrobit svoje djece, a posebno starijeg, pretpostavilam ženskog djeteta, idi što prije! Prijavi ga! Uradi bilo šta! Takve stvari su pogubne za djecu i ostavljaju trajne posljedice!!! Srećno 🍀
Iggy:
02 May 24
Bice da ti je majka rodom iz C. Gore ili Kosova... Musko dete je Bog, a zensko...
Anonimus:
02 May 24
Meni ovo baš i nije primjer da te mama uopće ne voli. Ok, vjerojatno te voli manje od brata, ako si to osjetila. Međutim, ovo mi je od tebe malo dramatično. Vjerojatno si ju iznervirala jer si znala da ih ne smiješ jesti a "jela si ih". U tome trenu je reagirala po meni stresno radi same proslave i svega što se treba napraviti prije proslave.
Anonimus:
02 May 24
I ja sam maaalo vise vezana za kcerku prosto jer je zensko ali volim i sina ko oci u glavi ne razumijem da neko mrzi vlastito dijete mislim da su to prosto lose osobe ili si naslijedila neke njezine osobine koje ona mrzi kod sebe.
187:
02 May 24
Doživela isto. I takođe se pitam kako će me neko drugi voleti kad me rođena majka ne voli?! Nisam u kontaktu s njom i tek od tada imam neki mir. Isto preporučujem i tebi. Takođe, psihoterapija mi je puno pomogla da prihvatim tu svoju situaciju. ♥️
Anonimus:
02 May 24
To što te nije voljela nije tvoja krivnja, kod nje nešto ne štima, loša je osoba.
Anonimus:
02 May 24
Ako ti je najtraumaticnija scena koju pamtis to za kolače, sigurna sam da te majka ne mrzi. Znas kakve uzasne stvari rade roditelji djeci...Nisi bez razloga posumnjala i vjerojatno da te manje voli ali ne mrzi te. Rekla bih da su ostale stvari bile okej, cak i da te stvarno mrzila, zamisli koliko je morala ubijati to u sebi da bude okej prema tebi i to je na neki način ljubav. Oprostiti je oslobadjajuce.
Anonimus:
02 May 24
Nas smo dve sestre, pa je mama više volela mlađu. Meni je uvek govorila odvratne reči i obraćala mi se sa nekom ironijom, podrazumevalo se da sam luzer. Da je brat, pa da razumem, ali dva ženska deteta, pa jedno voliš više. I dan danas nju voli više. To ti je najčešće tako. Jedno dete se voli više. Ko negira, taj laže.
Anonimus:
02 May 24
Koji vam je koificent inteligencije kada tako mislite,a Jos najgore odobravate...potrazi savet u ljubav na ulici...haha
Anonimus:
01 May 24
Jednostavno, pitaj je.
Anonimus:
01 May 24
Nije me volela moja mama. Rekla mi je da bi me abortirala da je znala da nosi zensko zensko!
Anonimus:
01 May 24
Imam 2 kćeri, ne znam koju više volim. Ali zato znam koju svi drugi više vole, uključujući i njihovog tatu tj.mog muža. Srce mi se kida, mužu prigovaram nek pazi, ali ostalima ne mogu.
T:
01 May 24
Moja majka isto tako više voli moju mlađu sestru nego mene jer ona, majka i otac rade u bolnici a ja sam crna ovca u kući. Osećam se odbačeno, zapostavljeno i manje vredno.
Strah:
01 May 24
Osim toga što mene i decu pogotovo starije dete go*no od muža i oca psihički maltretira godinama, primetno je i koliko mlađe dete više voli (istog su pola). Dugo već želim da odem ali verujte kad vam kažem da je jako teško i da je strah prevelik. Ali u poslednje vreme psihičko maltretiranje starijeg deteta toliko me ubija da je samo pitanje dana kada ću otići, jer više je neizdrživo i sve više se gubi strah hoću li preživeti. Samo neka se ova agonija završi već jednom.
Nina:
01 May 24
Moja majka je to javno i ocito i polazivala,tako da razumijem o cemu pricas...strasno,majke mi.To mi je trauma za citav zivot,taj osjecaj ponizenja i tuge.
Anonimus:
01 May 24
Moja majka je lagano, svakodnevno pricala o tome kad me je rodila, njen najdrazi sincic je zahtjevao da se beba tj.ja baci u potok, a ona to nije smjela jer se bojala da ce joj socijalno oduzeti sina. Nikad shvatila nije sta je sve pogresno u toj prici🙂
Dd:
01 May 24
Budi prema njoj ista kakva je ona bila prema tebi. Ona je stara, treba joj sigurno pomoc nekad, samo je uputi na brata.
Anonimus:
01 May 24
Pod stare dane je strpaj u ludnicu obavezno. Brat ne verujem da će hteti da se bakće s njom pa nemoj ni ti. Ona je mentalni ozbiljni i opasni bolesnik i mesto joj je oduvek bilo u ustanovi namenjenoj za takve.
Anonimus:
01 May 24
Anonimus:28 Apr 24 Majka ne moze da voli jedno dete vise od drugog. Prosto ne moze. Moj primer recimo, sin je nemoguc, prezahtevan, naporan, alav i stalno ga nesto kritikujem. Cerka je susta suprotnost. I ne, ne volim nju vise! Ne! Samo ne odobravam njegovo ponasanje. Mozda da razmislis na tu stranu... grota je da mislis da te majka mrzi Moze i tak da bude,ali nažalost neki mrze svoju djecu izdvajaju ih......
Anonimus:
01 May 24
O.k je imati i miljenika, mezimče, ali ne izdvajati nikog pogotovo vlastititu djecu. Možda kroz Vas vidi neku svoju grešku ko će ga znati ili jednostavno izdvaja djecu. O.k je nekog i voljeti manje,ali mrziti jos vlastito dijete ružno je i tužno............, a na kraju takvi će baš trebati onog kog su mrzili.....
Anonimus:
30 Apr 24
Tako moja tetka, ja sam tu mrznju u ocima videla bukvalno odmalena i ima nezdravu opsesiju mojim bratom (ona nema decu) imam utisak da je mene i sestru uvek videla kao neki konkurenciju njemu, najskuplje, najbolje, najvise je sve za njega, on moze sve nas dve ne
Ff:
30 Apr 24
Citam jedan komentar, osoba se pita "Ako me sopstvena majka nije volela, kako ce me neko drugi voleti." Srce mi se slama zbog svakog deteta koje mama nije volela. Te su zene izrodi, a ne pravilo. Itetako vas mogu mnogo voleti razne druge osobe u zivotu: drugarice/drugovi, devojka/momak, muz/zena, pa cak i svekrva/tasta, a kad osnujete porodicu OBOZAVACE vas vasa deca. Ono sa majkomce uvek boleti, ali naci cete srecu u drugim odnosima. Sve najbolje!
Anonimus:
30 Apr 24
Moja sestra više voli sina, a njen muž ćerku, ali ipak deca imaju zdrav odnos sa oba roditelja. Često se šale mamin sin i tatina ćerka, ali sin i otac odlaze zajedno na pecanje, sestru i malu često vidim zajedno, one imaju svoje teme, gledaju serije, filmove...Ovo je baš poseban slučaj.
Mimi:
30 Apr 24
Isto je tako bilo i sa mojom majkom. Bolelo je previše...razdvajanje, pravljenje razlike. Ja radim sve on ništa. Leži, jede, skita i spava.
Istina:
30 Apr 24
Ne treba ti takav roditelj. Mozes i bez njene ljubavi. Ista je situacija, moja ne voli ni jedno od nas troje. Zivela si do sada bez toga, slobodno nastavi.Osvrni se na svoj zivot i teraj dalje. Nemoj sebe da zalis, to je ono sto te zeza. Ne trebaju ti takvi ljudi uopste, veruj mi
Olaksavajuca okolnost:
30 Apr 24
Naravno da ima roditelja koji vrlo ocigledno jedno dete vise vole nego drugo.Ali to samo ide u prilog manje voljenom detetu,jer,cim se to dete osamostali,zna da mu roditelji nece nista dati jer ga ne vole,ni kucu ni kola ni unuke nece cuvati,pa nevoljeno dete bez ikakve grize savesti moze da ode i vodi sopstveni zivot.A kad roditelji zanemocaju,nek voljena deca brinu.Eto tako zivimo ja i moj muz,posto smo oboje bili upravo nevoljena deca,i odlicno nam je,hvala roditeljima sto su nas spasli sebe
Anonimus:
30 Apr 24
Zato sto su neke zene kucke koje misle da ce preko sina zadobiti ljubav muza i onda svoje nezadovoljatvo ispoljavaju na svom vlastitom dijetetu.
Anonimus:
30 Apr 24
Hoće to tako. Znam do čega je. Ti si starija od njega cca 2 god. Bila si mala kada je mama rodila brata. Osjećala si da te majka odbacila jer ima bebu iako se ona pokušavala tebi približiti. Ti si ju odbijala jer si bila dijete koje još se još nije naučilo nositi s emocijama. Tvoje odbijanje je nadomjestila ljubavi koju joj je brat pružao i nikad niste popravile odnos. Imala sam sličnu situaciju s kćeri, samo sto ja nikada nisam odustala. Trebale su mi 4 godine da se ponovno zbližimo
Anonimus:
29 Apr 24
Roditelji vise vole zahtevnu decu jer im ta deca stalno privlace paznju. Pa se osecaju kao da su im potrebni. Mirna i povucena deca ne prave probleme, samim tim roditelji ne razvijaju ista osecanja prema njima. Zao mi je zbog toga, ali ne shvataj to licno
Anonimus:
29 Apr 24
Mamimin sin,ljubi ga majka .
Anonimus:
29 Apr 24
Ako ti je to glavni primjer,nisi upravu. Nase zene su bukvalno OPSJEDNUTE kontrolom i hranom,da se kolac ne smije ni dirnuti prije slavlja i slicno. Kao da ce im neko sve pokvariti sto su spremale danima. Pa ima onaj vic kad muz na samrti trazi kolac,zena ne da jer je to pripremila gostima poslije sahrane. To je nas narod nazalost.
Anonimus:
29 Apr 24
Licno mislim da je to subjektivni osecaj.Pa logicno je da ce se iznervirati ako neko (bilo ko)uzme kolace koji su spremni za rodjendan koji je sutradan.Msm, svasta.Pa meni je sestra htela "glavu da otkine" kada uzem palacinku pre nego zavrsi, a to kako se ja i sestra i dan danas volimo u 50 godina je retkost.
Nix:
29 Apr 24
Znam o cemu pricas...mrznja u ocima, bas to.
Anonimus:
29 Apr 24
Pišu neki kao više voli brata jer je njoj sličan ili kćer ne jer ju podsjeća da nekoga koga baš ne voli.. svejedno nije opravdanje, ali dojam koji sam ja u životu stekla je da zapravo je efekt ogledala, da su neki roditelji su zapravo "mrzili" dijete koje ih je podsjećalo na njih, tj mane djeteta koje su i oni samo posjedovali. nesretni ljudi koji inače svoj odraz u ogledalu ne mogu vidjeti pa na drugom liječe komplekse. to je nažalost i moja vlastita mater radila.
Anonimus:
29 Apr 24
Svi vi, koji ste imali majke koje vam nisu dale jesti jer to je za goste... jesu li vas uopće voljele? šalu u stranu...ne znam kakve ste to matere imali, ali žao mi je. moja majka što kog i za koju prigodu je pekla uvijek nam je dala jesti. ispekla tepsiju kolača, dio izdvojila ako su za goste, ostalo nam dala odmah da si uzmemo. jedna je mama! pusa
Anonimus:
29 Apr 24
Koji glupi kom. Kakve veze ima to da se vidi u deci, kakva je to glupost?! Dete je dete i podjednako treba voleti svu decu. Sta je s vama pa ovo branite i normalno vam je?! Pa niste vi drugovi, pa da se slazete vise ili manje, da vidite sebe u nekom itd. boze sacuvaj.
Anonimus:
29 Apr 24
Lijepo kad ostari i ne bude se mogla brinuti za sebe e to joj njen sin nek je on čuva
ahha:
29 Apr 24
Ajde ne sprdaj se. Čuš po ovome skapirao da ga ne voli. Žena pripremila za rodjendan, treba gosti da dodju, sve naše majke su bile u tom fazonu ranije: ne diraj to je za goste. Ko nije čuo tu frazu taj nije ni bio dijete, pa eto ne znači da nas majke ne vole..
Anon:
29 Apr 24
Ista stvar s mojom mamom. S tim da je moja nakon 40 godina osvijestila svoju zloću pa sad pokušava glumiti ljubav, ali i dalje je samo gluma, vidi se. Zbog toga sam ostala na jednom djetetu. Bilo me strah da ne budem pokvarena kao ona. 35 godina me nije zagrlila i poljubila. Ni kad sam se rodila. Zadnjih pet pokušava ali ja više neću. Cijeli život samu sebe odbacujem zbog te traume.
Anonimus:
29 Apr 24
Mrzi ili sebe, ili tvog oca. Odn.na koga vise podsjecas. Ili pak svekrvu. Ja sam normalna mater koja voli oboje isto. Mozda cak malo vise curicu jer mi je bliza a djecak je manji i drazi al me cesce ljuti. Al kad me u svojim djecjim bezobrazlucima podsjete na omrazenog clana obitelji, dođe mi da ih roknem, a usput i sebe. Ona je ljubomorna na brata, ide joj na zivce sto postoji, mozda ce misliti da ga vise volim, al nije istina.
Žao mi je :
29 Apr 24
Jesi ikad sa njom razgovarala na tu temu? To je vrlo bitno kod preboljevanja,ako je to u ovom slučaju moguće :/ Šaljem svu ljubav deci koja je nisu imala od svojih roditelja! ❤️
Anonimus:
28 Apr 24
Bukvalno isto ceo zivot. Cesto pomislim kad me ni rodjena majka nije volela, kako ce me bilo ko drugi voleti.
Anonimus:
28 Apr 24
Mozda je majka u tvom bratu videla vise svojih osobina nego u tebi. Moji majka i brat su slicni fizicki i psihicki, on je sve na nju povukao, i miljama su daleko od mene i oca. Prosto drugi svet. I vidim da joj brat po energiji vise odgovara.
Sta naprica:
28 Apr 24
Izvini al mislim da preterujes! Moju drugaricu je majka ostavila na rodjenju jer ima ogroman oziljak na licu, ti dramis sto ti nije dala kolace pre rodjendana
NS:
28 Apr 24
Ni mene moja nije volela. Nije imala kapaciteta za to. I borim se s tim osecajem celog zivota, ako majka nije mogla da me voli, ko ce, da li zasluzujem ljubav. Ali znas sta, to sto je ona ne definose ko si ti. I ne dozvoli da ti to unisti zivot. Tako bi pobedilo zlo. Voli sebe i daj malojnsebi ljubav koju ona nije imala. I daces deci ljubav koju ti nisi dobila. Neki ljudi su zli i ne zasluzuju decu. Mozda te nije zelela. Mozda misli da si joj unistila zivot. To nema nikakve veze s tobom.
Matorac:
28 Apr 24
Samo mi nije jasno zašto je to nikad nisi pitala??? Ja svoju decu volim do neba. Nekad mozda i preteram s tom ljubavlju. Šta ću, takav sam.
Dzoni:
28 Apr 24
Nemoj da se opterecujes zasto te nije volela, mozes da se pitas jednostavno zasto nisi imala srece i tebi zapala takva odvratna osoba za roditelja
Anonimus:
28 Apr 24
I moja drug i drugarica isto. Tek je ona odskoro ugotovila da je nju majka manje volela zato sto nije htela vise dece ali je muz forsirao. I tek posle dva pobacaja, ona se rodila. Protiv zelje majke. I uvek se to osetilo. Zalosno, bas zalosno.
Me:
28 Apr 24
Jedan veliki zagrljaj za tebe! Vrijedna si svake Ljubavi, nemoj to zaboraviti ❤️
Anonimus:
28 Apr 24
ti sa 44 jos ratbojas glavu zasto te mama nije voljela? zeno..
Anonimus:
28 Apr 24
U ovim godinama me briga da li me majka voli ili ne, samo hocu svoj mir a ona mi ga ne da. Trazi da oboje dodjemo u posetu a onda mene ponizava a brata velica. I njemu vidim da to godi. Ne znam ni zasto vise idem tamo.
Anonimus:
28 Apr 24
Nazalost,razumem o cemu pricas.
Anonimus:
28 Apr 24
Ne mogu vjerovati da postoje takve zene. Mama nas ima troje i sve nas podjednako voli. Zao mi je sto je tvoja takva. Zelim svima mamu poput moje ❤️Ona je najbolja osoba na svijetu ❤️
Anonimus:
28 Apr 24
U porodici mog muza situacija je ta da vise vole mlađu kcer i to oni ne kriju,nju stalno hvale,a o njemu sve ruzno pricaju,to je meni tako tuzno...😢😢😢
Anonimus:
28 Apr 24
Kod mene je isto, ali sa ocem. Ne znam sta je takvim roditeljima i takodje se pitam zasto me otac nije voleo.
Anonimus:
28 Apr 24
Jooj duso, jako mi je zao ali nazalost zivimo u patrijarhalnoj zemlji gde i majke i ocevi vise vole musku decu...Ne daj Bozr nijednom detetu
Anonimus:
28 Apr 24
Nemam jasan primjer ali doslovno ja često osjetim mržnju u maminim ocima. ne mogu to objasniti. Mog brata uvijek gleda na blaži i nježniji način. Prema meni je stroga, oštra, kritična
Anonimus:
28 Apr 24
Zbog istog razloga sestra i ja nemamo nikakav odnos s bratom. Majka je oduvijek hodala oko njega, šta god mu treba tu je. Svaki dan sine jesi mi se umorio, kako ti je bilo na poslu, s kim ideš danas na piće, dok mene i sestru nije nikad ništa ni pitala. Ne zna nam ni društvo, niti je zanima s kim smo u vezi, niti kako smo, ima li ista nova, doslovno ništa. Sreća pa sam rijetko kući, živim u drugom gradu, ali opet teško je prihvatiti da si majki ništa. Hvala Bogu što imam pravog oca
Anonimus:
28 Apr 24
Mene nitko. Nikad zagrljaja ni poljupca, saslušanja, onaj osjećaj da postojim, bazičnu toplinu nisam dobila, da se mogu povjeriti, opću brigu, nula... Mojoj sestri išlo sve.
Anonimus:
28 Apr 24
Preteruješ!
Anonimus:
28 Apr 24
Ne treba da se pitas, ti nisi nista kriva , vec ona. Da sam na tvome mjestu, nikada joj se ne bih niti javila.
Anonimus:
28 Apr 24
Tačno znam o čemu govoriš. Sve je naizgled OK, ali onda dođe momenat kada vidiš istinu. I sad kad sam odrasla, sa godinama taj odnos postaje sve čudniji, majka traži od mene da sve podredim bratu. Ne zavisim od nje niti od brata, da ne bude zabune.
Anonimus:
28 Apr 24
Majka ne moze da voli jedno dete vise od drugog. Prosto ne moze. Moj primer recimo, sin je nemoguc, prezahtevan, naporan, alav i stalno ga nesto kritikujem. Cerka je susta suprotnost. I ne, ne volim nju vise! Ne! Samo ne odobravam njegovo ponasanje. Mozda da razmislis na tu stranu... grota je da mislis da te majka mrzi
Anonimus:
28 Apr 24
Nema objašnjenja, žena je ženi najveći vuk ponekad. Neke majke ne vole kćerke jer ih podsećaju na sopstvenu slabost. Moja se trudila, ali sam joj uvek bila nužno zlo. Od tuge za bratom je unrla, a on je nije gledao kao ni psa. Psihoterapija mi je pomogla, što i tebi savetujem.
Anonimus:
28 Apr 24
To je baš strašno. Nažalost nisu svi ljudi stvoreni da budu roditelji, ko zna koji su njeni razlozi, iako ne postoji opravdanje. Verujem da ti je sve to ostavilo neki trag, ali se nadam da si se izborila sa tim i da nećeš preneti dalje na svoju decu.
Anonimus:
28 Apr 24
Nikad te nece ni voleti.
Anonimus:
28 Apr 24
Uzalud vam trud sviraci valjda se blamiras.
Anonimus:
28 Apr 24
Ni mene otac, samo sestru jer je žensko dete mezimče.
Ostavi komentar