#3102129
22 Jan 23
Osećam ogroman pritisak od supruge od kad smo dobili dete. Iako sam stalno prisutan i radim apsolutno sve "bebeće poslove", čak i one kojih se ona boji i koje ne radi, tipa pupak i kupanje, stalno mi ponavlja kako je ona sama sa detetom i nema nikakvu pomoć, što nema logike jer sam tu za njih 24/7. I ja sam nov u svemu tome i učim se, ali te njene reči bole, prvo sam to pripisivao hormonima i traumi posle porođaja, ali to prerasta u konstantnu verbalnu, ničim izazvanu torturu. Bukvalno mi više nije prijatno da uzmem svoje dete u strahu da mi ne prigovori kako sam ga podigao ili kako ga držim jer tako to treba po nekim blogerkama i influenserkama sa kojima je opterećena. Trpim zbog deteta ali ovo je strašno.
1586
79
91
share
odobravam
osuđujem
Anonimus:
22 Jan 23
Vodi je pravac kod psihologa. Ozbiljno ti kazem. Ako je opterecena toliko tim influenserima onda to nije normalno. Verovatno su i hormoni tu umesani i stres oko bebe i onda si joj ti najbliza osoba na koju ce da se istresa. E sad postoji i mogucnost da je oduvek bila takva samo nisi primetio jer nije bilo toliko obaveza kao sada i evo sada mozda ispoljava svoju pravu stranu. U svakom slucaju sedi i porazgovaraj sa njom.
Nemoj da trpis.:
22 Jan 23
Moraš joj reći ovo što si nama ovdje napisao. Što bi trpio. Ona ne vidi realnu sliku i to nije fer prema tebi i moraš joj ukazati na to.
Anonimus:
12 Feb 23
Lepo sedi i prvo razgovaraj.Ako ne popušta,lepo se jedno jutro pokupi i ne dolazi kući do uveče.Shvatiće i sama ako nije debil.
Anonimus:
28 Jan 23
Ista sam bila.Toliko me sramota priznati.Možda ne kako će uzeti bebu ali kućanski poslovi i to sve.osjećala sam se bespomoćno i nisam mogla bukvalno ustati od bolova(carski rez),nakon 2 sedmice je došla potporađajna depresija.Bukvalno me tretirao ko kraljicu i kupovao sve sto treba bebi meni,radio kuhao čistio išao na posao a ja govno ko govno.Kad se tad nisam razvela neću nikad.Sad je moje sve i sve se unormali vjeruj mi samo vremena a sa suprugom ozbiljno porazgovarati.
Anonimus:
27 Jan 23
Nema od vas muskih nista,sve ste nesposobniji. Ovaj moj bez kinte u mojoj kuci ja racune,ja hranu,ja sve sto treba oko bebe,sve finansije ja...On ide na posao nikad para nema,sve ja placala dr i kontrole. Sex nemamo od kad je saznao da sam trudna pa do dana danasnjeg. Ponese kese iz marketa toliko posluzi. Letece on uskoro u pm pa nek nadje pare bar za alimentaciju kad nicemu ne sluzi.
Anonimus:
27 Jan 23
Slušaj bre šabanadžoviću ! Budi normalan! Ti što ti radiš će rasturiti taj brak. Nemoj da dozvoliš da ulaziši ti u tu devojčica internet priču. Ako nisi shvatio da ispadaš jaje onda si pglu i zaslužuješ da bude paljba od ženke! Već si mi se smučio što se žališ ovde!
Anonimus:
27 Jan 23
Za "happy child free" bolje da su tebe pobacili da ne se**s ovde.
Real:
27 Jan 23
To s influencericama su poseban level tuki
Vaske:
27 Jan 23
Au tebra loše...., ja bi je poslo u 3pm
St:
27 Jan 23
Stari tribaš to našamarat
Me:
27 Jan 23
Ahahah, vidi kucki licemjernih, a di je ono loša žena, nego vodi je kod psihologa a...., pu mater vam dvoličnu
Ivan:
27 Jan 23
Nabiji je nogom
Anonimus:
26 Jan 23
Meni je moja kuma( najbolja najsromnija i najprizemija osoba koju poznajem) bila nepodnošljiva samo kad je cujem preko tel koliko Joj je sve crno bilo odmah nakon porodjaja, sad posle 6 meseci sama kaže da nije bila psihički dobro, velika je ogromna žetva nas žena da se dete rodi, a muški su još dosta svileni mada su počeli da ucestvuju mnogi 💪
Anonimus:
26 Jan 23
Ja u petom mesecu,prva trudnoca,nekako teska ali guramo...muz planira dezurstva,planira Aljasku pod izgovorom da nas obezbedi finansijski...vec vidim da cu sama gajiti dete,unapred bezi.
...:
26 Jan 23
Nemoj to shatiti toliko osobno, i ja sam se uhvatila da previse kritiziram muza koji je isto pomagao, i vecina zena oko mene su to rekle, to je valjda neki mameci klik u glavi da nista nije dovoljno dobro, ali prode kroz par mj kad beba ojaca, sjedi, puzi.. Izdrzi, bit ce bolje..
Mama 3:
26 Jan 23
Žao mi je žena sa postporođajnom depresijom, ali mislim da ju dobiva određen tip žena koji ima neku psihičku podlogu ili nisu bile spremne ili već nešto. Većina je razmažena i žive na društvenim mrežama gdje se svi savršeno prezentiraju i misle da se isto od njih očekuje. Autore, razgovaraj sa svojom ženom i prizemlji je malo. Žensko sam i nisam za nasilje, ali nekad neke ljude treba spljuskati da dođu k sebi i pameti.
Mama 2:
26 Jan 23
Svaka beba je drugačija, ali i roditelji su. Oboje smo medicinari sa 30+ godina. Zreli smo ljudi i znali smo što nas čeka, zapravo mislila sam da će biti daleko napornije, ali nije mi ni malo, sve čekam kao bude starija pa bude teže, ali zasad je samo lakše. Svejedno i dalje čekam zube, druge skokove, pa kako bude. Ali definitivno za roditeljstvo treba biti i zreo i spreman.
Mama 1:
26 Jan 23
Kakvih svakakvih komentara sad pročita. Moja beba ima 5 mj, teško mi je padalo samo buđenje i hranjenje svaka 2h na početku, ali stisnula sam zube i odradila. Muž mi pomaže u svemu, prvih 5tj je bio doma, sada radi, ali s obzirom da je u smjenama više je kući nego na poslu. Beba je za poželjeti, grčevi su prošli kao rukom odnešeni, skokove nisam sigurna da samo ijedan osjetili, spava cijelu noć, cijepljenja prošla bez problema.
Anonimus:
25 Jan 23
Pa pricaj sa njom, vidi zasto se tako oseca. A I hormoni ne prolaze bas tako brzo i lako...
Happily childfree 💖💖💖💖💖:
25 Jan 23
Samo još jedan od tisuće dokaza kako ta mala derišta samo upropaštavaju život, veze i brakove... Učinite si uslugu, budite childfree. Obećajem, to će vam bit najbolja odluka u životu. Bolje da je pobacila...
Anonimus:
25 Jan 23
Prestanite dijagnosticirat poslijeporodjajnu depresiju nekome na osnovu par recenica sto je netko o njoj na internetu napisao! Ja sam se ovako osjecala, bio je tu, ali kao da mi je stalno nabijao nervozu i sve sto je radio oko bebe je djelovalo kao da radi preko volje. Sve smo izgladili kad su se meni smirili hormoni, a on shvatio neke stvari. Tri godine kasnije savrseno funkcioniramo s dvoje djece.
Mama:
25 Jan 23
Ne razumijem kako se jedna majka plasi okupati svoje dijete.Ili odvesti ga na vakcinaciju i dati drugome da ga drzi jer se ona kao plasi i zao joj djeteta pa izade vani a jadno dijete vristi unutra.Vjerujte mi da znam dosta takvih slucajeva.
Anonimus:
25 Jan 23
Kao da sam ja pisao
Mama:
25 Jan 23
Pa sve zavisi u koliko beba ima meseci, kad su bebe mladje od godinu dana tada se mlade majke vezu za bebce a da to i ne vide.(pristrasne su) tesko je shvatiti ako nisi majka. A drugo kad dete ima oko 12 meseci do 15, 16 oce postporodjana depresija, tesko ces da je razumes, pokusqj da joj ne pravis drustvo oko svadje, samo je iziritirana
Anonimus:
25 Jan 23
Povuci se koji dan, samo malo, neke stvari koje nisu previše nužne nemoj raditi, tada će te početi ceniti. Žene.
Mama:
25 Jan 23
Postporođajna depresija…. Sve emocije koje ispoljava uzrokovane su time… (govorim iz iskustva) … Ako se ne liječi traje dugo, u mom slučaju godinu dana…najjače je bilo dok sam dojila…zbog depresije sam ostala bez mlijeka unutar 3mjeseca….budi uz nju…
Zayebant :
25 Jan 23
Vreme ti je da se razvedes… sto prije to bolje… ne mozes zivjet zivot njenih idola😉
Anonimus:
25 Jan 23
Joj, ja sam bila koma prema mužu kad sam rodila, trajalo je neka 3 do 4 tjedna. Svaki njegov potez mi je išao na živce. Nisam mu prigovarala, ali uočavao je moje kolutanje očima i slično. Ne znam ni sama zašto je taj period bio takav, i dan danas mu se ispričavam radi toga, svaki njegov korak je bio krivi u mojoj glavi. Ali i hormoni igraju jako veliku ulogu tu. Uskoro trebam roditi drugo i najviše me strah toga, da će me sve u vezi njega nervirati.
Mama:
25 Jan 23
Bio eko raw mame. Ovo je nova sekta 😂
Maki :
25 Jan 23
Nema njoj pomoci ako je takva posle porodjaja nece se ona nikad unormaliti. Realno da si ti takav posle dolaska deteta u kucu ostavila bi te odmah tako da....
666:
25 Jan 23
Nedaj se legendo izdrzi narast ce bebac ❤️
Ana:
25 Jan 23
Jbg, sam si je birao. Ne umete da pogledate normalne devojke dok ste slobodni a posle se žalite! M'rš!
An:
25 Jan 23
Realno da si se pripremio na vrijeme (za trudnoće) s osnovnim, ne bi te opominjala kako i što trebaš. Možda joj je način malo nervozan ali to je normalno prvih godinu dana. Bolje ju slušaj i ispravljaj što ti kaže i budi tu za nju. Žene su ranjive nakon poroda, neubrojive i pred zakonom, štaš biologija je to. Kupi joj cvijeće, plati masažu i pedikuru, prošetaj bebu i ćuti, proći će.
Anonimus:
23 Jan 23
Jbt sad postalo moderno da su svi u kojekakvim postporodjajnim depresijama .Ajde molim te
Anonimus:
23 Jan 23
Pa pazi, ako je beba još uvek mala nepravilno uzimanje i držanje, npr. ne pridržavaš joj glavu, može ozbiljno da je povredi. Možda ti je žena neispavana i nervozna zbog toga, možda je previše uplašena. A možda je i luda, ko zna. Najbolje je da pokušate oboje da sagledate situaciju i sa svog stanovišta i sa stanovišta onog drugog i da onda pokušate da rešite probleme
Anonimus:
23 Jan 23
Ne treba da trpiš, već da razgovaraš, dok je ne navedes da promeni perspektivu i pogleda stvari tvojim ocima. Ako nema šta da ti se zameri, izmišljaće nešto samo da se opravda, a ti ćeš onda i imati argument. Ako kaze nesto za sta je u pravu, odaj priznanje da je u pravu i pitaj sta predlaze, kako bi to mogao vise da se ukljucis da joj olaksas. I vouuulaaa.
slaki:
23 Jan 23
najvise dolazi do razvod braka, posle prvog deteta.
Mozda si tu samo fizicki?:
23 Jan 23
Mozda si fizicki tu, ali nisi prisutan. Da pojasnim - i moj muz je stalno sa nama, fizicki je tu, ali gleda filmove, cacka telefon, spava i slicno. Nije prisutan, nije upucen u desavanja. Ne zna kad dete jede, sta jede, sta sme, a sta ne. Nikad promenio pampers nije (gadno mu), vec mesecima sama i kupam dete, bukvalno sve. On se poigra 10ak minuta kad mu dodje i to je to. Tako da obratite paznju koliko stvarno ucestvujete u roditeljstvu. Ne mozete da dojite bebu, ali uradite sta mozete
Anonimus:
23 Jan 23
Strasno u sta su se danasnje zene pretvorile. Mnoge posle trudnoce postanu nepodnosljive i skoro neuroticne. Nekada su zene radjale po 7-8 deteta, pa nisu pravile ovakve drame. Razumem i hormone i strah od novog stila zivota, ali daj saberite se malo. Pa to ste i htele - brak i decu, pa sada vodite brigu o tome.
Sijalica:
22 Jan 23
Brate što me nerviraju takvi paranoični ljudi koji su toliko odlučni da budu žrtve da to ide do te mjere da bukvalno umišljaju. Realan strah je da te muž ispali u roditeljstvu jer nažalost je to velika većina parova pogotovo na Balkanu, udje ti u glavu jer slušaš tu realnost od toliko žena, evo meni je prvoj to strah, razumijem tu nakostrješenost unaprijed. Ali ako nisi takav onda nisi, popričaj otvoreno sa njom.
Anonimus:
22 Jan 23
Kme kme. Pi c ko mala. Jesi li ti cuo za postporodjajnu depresiju? Nije trebalo ni da se zenis kad si takav.
Anonimus:
22 Jan 23
Savjetujem ti da se ti brineš za nju, a ona za bebu. To sam ja od muža očekivala jer jednostavno ne bih stigla ni jesti na miru, a pročitala sam masu knjiga o bebama pa sam preuzela radije sama prve dane. Budi tu za nju i razgovarajte, vjeruj mi ona je pod puno većim pritiskom, i njoj je situacija nova, još uz dojenje i hormonalne promjene. To što govoriš da je opsjednuta influencericama mislim da se ipak radi o guglanju kako s bebom, zbog nesigurnosti, ali ne znam evo. Sretno.
Anonimus:
22 Jan 23
Zenama treba cvrsta ruka. Ova tvoja bas izaziva jednu vaspitnu preko face...
Anonimus:
22 Jan 23
Gde su vam majke, sada bi vam dobro došla inače omražena - svekrva! Ne možete sve sami, treba vam pomoć sa strane! Gde je tašta da pomogne svojoj ćerki?? Podrška autoru, divan si!
Anonimus:
22 Jan 23
nevjerovatno je koliko ljudi pojma nema sta znaci roditi dijete, osjecati konstantan strah i umor, prolazati kroz bolove i hormonske promjene. zena treba pomoc i razumijevanje prije svega. ne kazem da je muskima lako, jer nije. ali svi ostali koji u zivotu ozbiljne veze imali nisu a kamoli dijete dobili, neka se suzdrze od komentara, negativnih narocito. empatija je postala strani pojam mnogima. zalost i sramota.
Anonimus:
22 Jan 23
Jeste! S' vremenom bit ce gore, u lose vrijeme ste rodjeni! Savjet znate, bjezite, a odsutnost parama platite, da bez krvi razlaz prodje. A dijete neka samo odluci, kako zakon predvidja! Zdravlje, dusevno i tjelesno je najbitnije, covjek je svjesno bice, a sto se para tice moze i da se stisne, dok bolja vremena ne dodju!
Za Davida:
22 Jan 23
Hitno kod psihologa,žena ti je u ozbiljnoj postporođajnoj depresiji,pa da ne bi bilo gore potraži pomoć. Pokušaj da odete kod njenih,pokaži joj da si uz nju. Ne puštaj je samu kod njenih,da ne zloupotrebi tvoju dobrotu i liši te prava na dete. Prvo psiholog da saznas koji je njen problem
Anonimus:
22 Jan 23
Ostavi kuju.
Anonimus:
22 Jan 23
Ja nista ne razumem, ni komentare ni ovo gore. Zena rodi a onda se "boji" pupka ili neceg slicnog?? Donela je tako veliku odluku i imala 9 meseci i nije se pripremila na apsolutno sve?? Drugo cuj "mame se vrte u zacaranom krugu, hormoni, dosadno joj je, izguraj prvu godinu"... Haloooo, to se sve podrazumeva, sta ste ocekivali da rodi i da se i dalje vrti po splavovima?? Dete je ogromnaaaaaaaa odluka i ne mogu da verujem da neko to odluci a ne sagleda sve aspekte kako ce mu biti i sve promene....
Anonimus:
22 Jan 23
Pa u što si gledao kad si je ženio? A da, bilo ti je bitno da je fizički privlačna a to što sa 20+ godina prati influencere nije te zanimalo.
David:
22 Jan 23
Ljudi pomoc. Zena se porodila pre 2meseca. Place jos uvek zeli kuci,kod njenih. Pomazem oko deteta ,hranim ga,usisavam,sad sam poceo da radim ,nakon odmora od mesec dana cuvao sam za dete.Moja majka sprema hranu,pere sudove(zivi ispod nas). Zabranio sam im da dolaze da nam ne smetaju. Zenu volim i dete ali kako joj pomoci da se navikne ?
ja:
22 Jan 23
Pa ti si kriv, prvi put kad ti prigovori kažeš "Umukni pi*da ti materina" i gotovo.
Proguglaj:
22 Jan 23
baby handling
Anonimus:
22 Jan 23
Ajme, meni je to romantično ❤️
Anonimus:
22 Jan 23
nije njoj dobro
Anonimus:
22 Jan 23
ni vi nista ne vidite pre deteta
Anonimus:
22 Jan 23
Budi joj podrska,nije joj lahko,pricajte dok beba spava. Znam da ti je tesko,ali njoj je jos teze,budi joj podrska sad kad joj trebas.
Anonimus:
22 Jan 23
E ovako, nikoga tu ne branim jer je novim roditeljima jako teško i treba progurati tu 1.godinu. Pretpostavljam da nisi tu za njih 24/7 jer radiš? Dakle većinu dana si na poslu, što rezultira time "sama sam s djetetom", nove mame su jako usamljene i vrte se u krug s bebom i zato se tako osjećaju. Da, hormoni joj jako rade i to nije bezazleno i to će potrajati sve dok doji, više u početku.
Anonimus:
22 Jan 23
To je ono kada ne vidis namerno ili nenamerno sve one znakove i crvene zastavice tokom veze pa na kraju ostanes sa alapacom u braku. Tesko tebi dobri moj najeba ti samo tako..
Anonimus:
22 Jan 23
Zene misle da je to kvocanje simpaticni, vidjele su to od svojih majki i ne znaju drugacije ja da sam musko nikada to ne bih trpjela. Sestro od toga nema nikakve koristi.
Viki:
22 Jan 23
Bebece poslove haha pa kraljuu
Anonimus:
22 Jan 23
Mora da sinstrpljiv to je nirmalno posle porodjaja
Ванн:
22 Jan 23
Дошло неко модерно вријеме, да је мушкарац крив за све и генерално ништа не зна
Ostavi komentar