#3102649
27 Jan 23
Američki sam državljanin i nakon 19 godina života na Balkanu došao sam ovamo s ciljem da napravim nešto. Ali nije kako sam zamišljao da bude, posao je teško naći, pored posla idem u školu i to mi otežava naći stalan posao zbog mog vremena. Školu sam plaćam, živim kod babe, eto barem smještaj ne moram da plaćam. Svaki mjesec radim neke poslove na stranu samo da bih platio školu i imao nešto za sebe, dok mojim drugovima sve to plaćaju njihovi roditelji, voze nova auta i svaki vikend izlaze. Nije me doticalo do skoro ali u međuvremenu sam pao u veliku depresiju, ugasio sam sve društvene mreže, svi žive bolji život od mene. Jedva sklapam kraj s krajem a novi semestar sam upisao i čak je duplo skuplji od ovog sad. Jednostavno sam izgubio volju za životom, zapustio sam se jer nemam motivacije za ništa, svaki dan sam gori i gori psihički. U fazi sam da se vratim u Crnu Goru i potpuno se izolujem od svijeta ili da nastavim ovako da se mučim u nadi da će bolji dani doći.
218
54
17
share
odobravam
osuđujem
Anonimus:
27 Jan 23
Druze, sade kada je gusto moras da stisnes zube i da izguras! Kada uspes i ti ces voditi bolji zivot. Mozda ti se sada zivot cini ne tako dobar, ali ti barem imas dobre perspektive.
Anonimus:
28 Jan 23
Naravno da mu je tesko kad placa sam skolarinu. U Americi vecina studenata uzima studentske zajmove koje onda otplacuju kasnije tokom zivota. On odjednom sve placa, tako da je logicno da se pati.
Anonimus:
28 Jan 23
Moje misljenje je da ostanes, skupis snagu i da se izboris. Mozes u medjuvremenu naci neki drugi posao, sa vecom zaradom, zbog finansija. Makar probaj da se izboris i da budes jak! Vredi pokusati, ovako ako se vratis a nisi probao da se izboris i izguras sve to, pitaces se do kraja zivota sta bi bilo da si bio uporniji. Zato samo jako i guraj dalje!
Anonimus:
27 Jan 23
idi u beograd kao svaki crnogorac i ne sèri
Anonimus:
27 Jan 23
Iskreno, zašto se ne bi vratio u CG da završiš faks, mnogo je jeftiniji, a vjerujem da bi ti diplomu priznali nazad u SAD-u? Naravno, raspitaš se prvo. Tj ako ne bi bilo komplikovano vratiti se nakon studija u CG nazad u SAD. Ili, zaraditi pare i otvoriti neki biznis u CG
Anonimus:
27 Jan 23
Kad prije postade državljanin?
Grunf:
27 Jan 23
A da se vratis u US 🤔 ???
Anonimus:
27 Jan 23
Ja sam kod nas studirala i radila i jos placala stan. Varas se ako mislim da je nama bolje.
Anonimus:
27 Jan 23
Mislim da nije realno da mladi tvojih godina baš svi imaju nove aute i love u CG, mislim da si nasjeo na lažne instagram priče, nemoj sebe ponižavati bezveze, ne daj se!
Anonimus:
27 Jan 23
Dušo, ti si jako mlad, teško ti je u stranoj zemlji, nemaš svoje društvo. Nije lako ni odraslima u stranoj zemlji, u tvojim godinama posebno. Ako ti tu nije lepo, vrati se u tvoju Crnu Goru, tamo ćeš se bar osećati kao kod kuće i lepše! Ne mora ništa na silu. Crna gora ja sigruno hiljadu puta lepša od Amerike a i ljudi su divni, devojku ćeš lakše naći kod kuće! Nikako nemoj da toneš, ne daj se, vraćaj se kući!
Anonimus:
27 Jan 23
Ajde pretrpi malo, zavrsi skolovanje i vidjet ces kako ce biti bolje
Ostavi komentar