#3156164
13 Apr 24
Jako me nervira što dečko ne može sastaviti cijeli mjesec bez da posuđuje novce od svojih. Ima super plaću al on to opet do polovine mjeseca sve potroši. Plaćam i ja dosta toga al ne ide i gotovo. Mene moji nisu naučili da posuđujem, ako nemam za nešto neću si to ni priuštiti. Ne želim takav život danas sutra.
1332
41
22
share
odobravam
osuđujem
Anonimus:
14 Apr 24
U redu ako je samo prolazna faza, ako ste tinejdzeri, vecina tada jos nije financijski pismena. Za momke u godinama to je ozbiljan red flag, ne zelis nekog tko nece imati za pelene krajem mjeseca.
Anonimus:
13 Apr 24
Nije ti taj za biti muz i otac sutra. Budi pametna.
Anonimus:
20 Apr 24
Prvo sto sam pomislila je da kocka. Zato sto ako redovno ostaje bez para uprkos dobroj plati i redovno se zajmi tu nesto nije normalno.
Anonimno:
17 Apr 24
Takav je bio moj bivši. Zajmio je od roditelja, sestre, a više je zarađivao od njih. Na takve je gluposti pare trošio, sto puta smo se gadno posvađali, a onda su napokon presekli, oterali ga bestraga, pa je jedan mesec otišao da se kocka i hvalip se kako je uzeo pare, trljao roditeljima da može bez njih, i ja sam lepo raskinula i spasla se bede. Sad čujem da je kockar i alkos.
Xxx:
17 Apr 24
Moj muz je bio takav decko, ali moj utjecaj je takav da sada funkcionira bez dugova. Kume plati racune, vrtic, sport, kredit pa trosi 😀
Anonimus:
15 Apr 24
Na šta troši? Pričaj o štednji i općenito za nešto kad se štedi, kako drugi kuhaju pkaćaju rentu, račune, gorivo, auto ako se pokvari nešto pa imaju ako samo ode i 2 hiljade za za PS onda fakat nije okej za nešto ozbiljnoo :)
Anonimus:
15 Apr 24
imala sam isti slučaj. pre mene je ziveo sa mamom i tatom, nije davao ni dinara za kuću (nije naučen i ne zna s parama) trebalo mi je dosta vremena da mu objasnim, ali shvatio je, uozbiljio se i kupili smo stan od svojih para, naravno an kredit, ali za učešće smo sami uštedeli.. ako je svestan svog problema, naučiće
Zox:
15 Apr 24
Kocka se...
Dejan:
15 Apr 24
Sto sad posudjuje to je najmanji problem, sta ce ako dodje do inflacije, manje plate, dece sutra... takav te moze uvuci u dosta problema...
Anonimus:
14 Apr 24
Koja prolazna faza? Ja kad sam pocela raditi nisam se tako ponasala. Ostavila bih nesto sa strane, platila rezije sta trebam i onda sta mi ostane. Isto je bilo sa svim mojim prijateljicama.
Anonimus:
14 Apr 24
Meni je smijesno kad zena kako kaze nesto ne zeli a u isto to vrijeme bas to sto ne zeli radi ........ ........................al bitno je da ona to ne zeli ............................................
Anonimus:
14 Apr 24
Da li znas na sto trosi? Kupuje gluposti, kocka ili nesto trece?
Anonimus:
14 Apr 24
I? Šta hoćeš da čuješ?Ne želiš takav život nastavi dalje sama ili sa nekim drugim.Njemu je posudjivanje ok i to je takođe u redu, čovek zna kako mu je najbolje.
Anonimus:
14 Apr 24
Kako čovek barata sa novcem to je mnogo bitna stavka za život s nekim
Anonimus:
14 Apr 24
Sa njim će ti život baš biti takav. Danas sutra. Otkači ga.
Anonimus:
13 Apr 24
osnove finansija moraju da se nauce, svako bi ucinio mnogo za malu povisicu plate, a opet niko nece da se potrudi da pogleda kako drugi mogu da zive i sa manje i da nauci nesto od njih
Anonimus:
13 Apr 24
Dobro razmišljaš; novčani problemi se ne rješavaju novcem;
Anonimus:
13 Apr 24
Takva sam i ja. Imam 3500 eura placu, a posudjujem od roditelja koji zajedno imaju malo vise od 1000 eura. Sramota me. Stvar je u tome da sam psihicki nestabilna i onda si kupujem lijepe stvari i izvodim se da bi mi bilo bolje.
Zaim :
13 Apr 24
A šta je li posuđivanje kriminal? Ako on vraća i ako neko želi da mu posudi ne vidim nikakav problem. Šta njega boli k**** šta su tebe tvoji navikli?? Ja posuđujem od drugih i posuđujem i sam drugima bez ikakvih problema ceo život.
Anonimus:
13 Apr 24
E da je moja majka isto razmisljala pre 30 god. Kad su baba i deda umrli poceo je da pozajmljuje od svih redom. "Sta fali, vraticu".
Anonimus:
13 Apr 24
Dečko ti je problem u najavi.Resi to na vreme.
Nix:
13 Apr 24
Ista situacija... S razlikom sto ovaj moj nema veliku placu, ali opet...skupa imamo dovoljno i na kraju se svede da ja placam vecinu, jer on njegovo potrosi ne zna ni on gdje.
Ostavi komentar