#3158525
25 Apr 24
Imala sam 28 godina kada smo se upoznali. Oboje zaposleni, ispunjeni i srećni. Veza je išla glatko i lepo. Udala sam se sa 31, a sa 32 dobili prvo dete. Do 40-te, sve savršeno mi i naše troje dece. Muž mi dobija premeštaj i mnogo veću platu u Americi. Svi se selimo, ja kao lekar nemam mogućnost zaposlenja dok ne položim ispit da nostrifikujem diplomu, ali i ne žurim sa tim jer odgajam decu dok on radi zahtevan posao i pruža nam sve. Godinu dana od preseljenja, kako kaže našao je ženu svog života, nas napušta i seli se kod nje. Decu ne viđa, ali plaća alimentaciju. Ostala sam glupača bez posla, jer sam sledila muža koji je odlučio da nas napusti i živi momački san u 42-goj godini života. Želim svim žena da poručim da bez obzira na brak i decu ne odustajete od svoje karijere i posla, jer ako ostanete bez muža (da li kao ja ili ne daj bože zbog njegove smrti) ostaćete bez novca, a treba prehraniti porodicu.
1692
62
96
share
odobravam
osuđujem
Anonimus:
25 Apr 24
Ovo treba da procitaju sve domacice koje svesrdno brane svoj izbor i trn u oku im je kad im neko nerad nabije na nos. Drage domacice, evo gledajte sta vas ceka ako muz odjednom okrene plocu, sto nazalost uopste nije rijetkost u danasnje vrijeme.
Anonimus:
25 Apr 24
O tome sam ja pisala na prethodnoj temi gde osudjuju decka sto je ostavio devojku koja ne moze da ima decu, a on ih zeli. Shvatite da ljubav danas jeste, sutra nije. Ne treba se odreci nekih svojih ciljeva zarad druge osobe. Ni posla, ni zelje za porodicom. Za 10 god. neko moze da se okrene i ode, a vi ostanete da zalite za onim cega ste se odrekli. Ti imas svoju diplomu i iskustvo. Mozes da odaberes da li ces da ostanes u Americi i zavrsis sta imas oko dilplome ili da se vratis kuci sa decom.
Anonimus:
03 May 24
Pa sad moraš da radiš,lepo položi ispit pa na posao,ili se vrati ovamo plaču za lekarima.Ništa strašno,bilo lepo dok je trajalo Svaka koja može da se okači na muža nek se okači,ja bih prva da mogu,ne bih radila i bila stalno umorna i kratka sa vremenom.Koja mora nek radi,ti sad moraš i to je to.Ništa specijalno nisi izgubila,čovek je očigledno kreten.
Anonimus:
03 May 24
Pa ko ti brani da sad polozis to i zaposlis se? Ili se vratis sa djecom odakle si dosla? Ne glumi ucviljenu nego sredi svoj zivot!
Anonimus :
03 May 24
Veoma vazna pruka za sve, pogotovo zene. Moj muz takodje nam obezbedjuje sve. Ali ja imam zavrasen petogodisnji faks i svpj posao. Prvo mislim da je jako zdrvo da ja imam "svoj zivot" a drugo ta samostalnost nema cenu iko mi nije potrebna. No niko ne zna sta nosi dan a sta noc.
Anonimus:
02 May 24
Jednom, dok sam bila jako mlada jedna gospodja mi je rekla:" Muza napusti,ali posao nikad"
Anonimus:
02 May 24
Meni nije jasno kako muškarci uvijek pronađu ženu svog života nakon što se ožene i dobiju djecu s drugom?Znači tvoja priča je priča milijarde žena. Muški mozak zaista ne funkcionira isto kao ženski, oni vole slobodu, očito da ih brak i djeca udaljavajun od prethodne žene.
Mirka:
02 May 24
Ma neka si ga sledila, izguraces ti i izaci jos jaca. Kao samohrana majka imas i privilegije a jos si i lekar. Noc je najcrnja pred zoru. A kada ti svane bice sve lakse i lepse. Ti sa vec odraslom decom uz sebe a on!? Zelim ti sve najbolje
Anonimus:
01 May 24
pa, tebi treba 1 godina za nostrifikaciju i onda ces biti bogatasica. Osim toga on ti placa za djecu. Ne kukaj previse, budi zahvalna da si se rijesila gonneta.
Aufhhh...:
01 May 24
Baš grozna situacija, ali ti mi deluješ kao neko ko će iz toga svega izaći kao jača i bolja osoba. Srećno koleginice!!!
Anonimi:
01 May 24
Vidim već razmišljaš o njegovoj smrti, ali velika je verovatnoća da se s tom ženom spetljao iz neke koristi. Malo sačekaj i vratiće se.
Anonimus:
01 May 24
Poloziti nostrifikaciju za lekara u SAD je uzasno tezak posao,jer maltene ucis sve ispocetka.Treba mnogo ucenja,a i ispit se placa i mnogi ga vise puta polazu.Sa troje dece je nemoguca misija
Anonimus:
01 May 24
Žensko sam, ali su me oduvijek nervirale žene koje neće da rade. Nikakav pozitivan primjer nisu svojoj djeci. Obično su joj djeca isto neradnici i leziljebovići. I mi koji radimo znamo šta je biti majka i domaćica, ali moj posao me ostvaruje kao čovjeka i ne zavisim ni od koga.
Zayebant :
01 May 24
Fino mu djecu dovedes na vrata, i kazes da se vracas nazad… i da ces mu placat alimentaciju iz maticne zemlje… kad je veselje, nek i hala gori
Anonimus:
01 May 24
Nisi glupača! Cijenim te, posvetila si se obitelji. A, ni njemu ne zamjeram, slijedio je svoje srce. Snaći ćeš se, vjerujem u tebe i reći ćeš:"Nikad mi nije bilo bolje u životu!" (pišem iz iskustva)
Mima:
01 May 24
Ne kaze se za dzabe rodi samo oniliko koliko mozes sama da odgajas. Ne brini i ta zena zivota ce biti zamenjena ako rodi dete. On je pacenik koji bezi od odgovornosti zivota. Znam da da kao prava majka neces ostaviti decu, ali se razmisljam kako bi bilo najbolje dati mu svo troje da gaji a ti da radis i placas alimentaciju. A zena njegovog zivota ako je ta ostace sa njim. Samo cisto sumnjam.
Maka:
01 May 24
"Ali i ne zurim sa tim jer odgajam decu dok on radi" je mnoge zene s*ebalo.
Anonimus:
01 May 24
Mnoge žene naprave pauzu u karijeri dok rađaju decu, pa nastave. Muž ti je ispao g*vno, ali život ide dalje. Ni prvi ni poslednji. Preorganizuj svoj život. U dobrim si godinama. I ne zaboravi da vaše bračne godine ipak nisu protraćene. Imate troje divne dece. Biće sve ok.
Anonimus:
01 May 24
Nikad ali nikad se ne treba seliti ako će samo jedno imati posao. Sad si i bez posla i bez familije i prijatelja, a njega baš briga
Anonimus:
01 May 24
Citam komentare i pitam se gdje je nestalo ono "i u dobru, i u zlu". I da li je ikad postojalo. Tuzno je sve to.
Anonimus:
28 Apr 24
I ja sam svojoj bivsoj dozvoljavao sve i brak je bio dobar ali jedne veceri problem sa kocmom i hitna operacija a nedugo nakon toga i druga. Invalidska penzija nikakva a posao kao invalid naci ne mogu. Otisla za Njemacku da se snađe i da ja i troje djece dođemo za njom. Otisla i nasla balavca a mene i djecu ostavila, ja se oporavio i svojim putem krenuo sa svojom djecom. Radin u inozemstvu, dobra plata a i naj mlađe djete jos malo i skolu zavrsava. Zalosno je kad djeca odrastaju bez majke.
Wtf:
28 Apr 24
Šta nije u redu s čovekom koji može da ostavi troje dece?
Nebitan :
28 Apr 24
Nista nije crnonbijelo, svaka prica ima 2 strane. A takodje ako i jeste sve tako bilo, ne znaci da bi svaki takav bio.
Anonimus:
27 Apr 24
Vrati se u srbiju i nadji posao u struci. Alimentacija iz Amerike ce vam biti dovoljna u pocetku dok se ne snadjes.
Anonimus:
27 Apr 24
Pametan covek!
Anonimus:
26 Apr 24
Osudjujem te jer si mislila da živiš američki san: on radi, dobro zaradjuje, ja kod kuće sa sitnom decom.. udari se glavom za zid i položi ispite koji ti nedostaju da postala lekarka! Onda si kraljica nad kraljicama! Nema opravdanja iako su ti deca mala! Dugačke su noći za ucenje
prvi dio:
26 Apr 24
Ne treba se odreći svega radi partnera, ali ljudi.. samo neka kalkulacija... sve mi je jasno, i sama želim imati neku sigurnost i plan b, ali opet ispada da ljudi se nikad ne predaju potpuno u neku vezi... zbog ovakvih priča.... imaš npr 20 dobrih godina braka i onda krene par godina nizbrdo i brak ipak pukne i onda brišeš i sve one dobre godine, sve kao uzalud...
Anonimus:
26 Apr 24
Da li je ovo odgovor na onu ispovest od prije dva dana kad osoba pita kako se osjecaju oni koji su jurili karijeru, a zapostavili porodicu? Muskarcu je top, a zeni, koja je zapostavila karijeru zbog porodice i nije bas nesto najsjanije.
Loti :
26 Apr 24
Ne osuđujte je ; kao svako žensko kad se udu da izgubi pamet . Žene !!!! Svoj posao pa makar najgori . Kod nas ima puno pomoraca / kao mlada sam se cudila zasto rade a muz plovi i imaju brdo para . Evo sad vidim iz ove perspektive . Svaki je takav vjeruj te . Treba samo okolnosti da se poklope . Ili kad ostanu udovci jao kako brzo zamjene . To mi je jos gore ; kao da ce im otpast ona stvar i poc u grob za zenom pa brze bolje opet . I jos su jako ponosni na to .
Fizikalac a magistar nauka :
26 Apr 24
Molim?! Idi radi, bre, bilo šta.. Prihodovanje od rada je osnovna moralna obaveza svake zdravorazumne odrasle osobe! E sad, i domaćica je prohodonosni rad i te kako, samo se prihod ne ostvaruje u novcu, pa zato ZLONAMERNI kažu "ne radi ništa"
Anonimus:
26 Apr 24
Hvala na savjetu 🙏🏻
Anonimus:
25 Apr 24
Nikad se ničega ne treba odreć radi muškaraca. Žene nikako da se opamete
Anonimus:
25 Apr 24
Pa naci ces posao. Imas svoje znanje i diplomu koju ti nitko ne moze uzeti.
Anonimus:
25 Apr 24
To si sve znala i prije 5 i prije 10 godina. I nisi donijela ispravnu odluku. Zasto???
Anonimus:
25 Apr 24
Znamo mi to I bez tebe
Anonimus:
25 Apr 24
On ti u Americi placa i alimentaciju za tebe i child support za decu, to je tamo skroz normalna stvar, nije kao kod nas. Termin alimentacija u Americi oznacava iznos kojim ti muz omogucava da zadrzis zivotni standard koji si imala dok si zivela sa njim. A child support su pare za decu. Pritom, ako su deca ostala sa tobom, a ti si lekar koji je zrtvovao svoju karijeru da bi gajila decu, taj tvoj mora debele pare da ti placa jer se kod njih to izuzetno uzima u obzir.
Anonimus:
25 Apr 24
Pa što se ne vratiš natrag gdje možeš raditi?
Anonimus:
25 Apr 24
Ova ispovest je tako jezivo stvaran život. Mislim da ženski svet treba da ima svoje i svoj život i da ne poklekne pod nekakvim emocijama, romantikom, majčinstvom, žrtvom ili čime već. Svako mora da ima svoju imovinu i život, a to ne sme i ne treba da ima veze sa zajedničkim životom. Inače, užasna je količina i vrsta izdaja koju žene doživljavaju od strane svojih muškaraca.
Anonimus:
25 Apr 24
Vi ste mi koleginica i po diplomi i broju dece. Meni su moje obe pokojne babe, koje su imale po 4 razreda osnovne škole i bile domaćice, govorile još u srednjoj školi, ako se udaš i koliko god da on da zarađuje, ti radi, pa makar 10x manje zarađivala od njega. Sad sam u situaciji da suprug dobro zarađuje, situirani smo, objektivno i ne moram da radim. Meni se prilika za posao ukazala kada je najstarije dete imalo 3,5 meseca i nisam je odbila.
Anonimus:
25 Apr 24
Tako je to kad puštaš da ti muž kroji sudbinu i ti se ne pitaš ništa. Malo sutra bi on pristao da bude nezaposlen da si ti dobila super ponudu za posao u Americi. Žene, život MORA biti po vašem. Oko nekih stvari se može dogovoriti, ali niko na svetu, pa ni muž ne sme da vam zapoveda u kojoj državi da živite, koji posao da radite ili ne radite i ostala krucijalna pitanja. O tome svako na ovom svetu odlučuje za sebe.
Anonimus:
25 Apr 24
Mnogo rasno ste se uzeli. NIsu zreli muskarci tada, bez opzira sto se ponasaju po drutveno ocekivanim normama
Anonimus:
25 Apr 24
Zašto pišete da su domaćice neradnice ? Vaspitanje djece je najtezi i najvazniji posao na svijetu. I kućni poslovi su svakodnevni. Nemaš odmor od toga. Jednom kada žene odluče da ne rađaju pitacete se šta se desilo. Jer nemate ni trunku poštovanja...
ja:
25 Apr 24
mnoooogo pametan komentar. ovo ponavljam stalni i sebi i svojim cerkama. dok sam 15 god verovala u njega bilo je prezivljavanje, sada verujem u sebi i iz meseca u mesec je sve bolje i bolje
Anonimus:
25 Apr 24
kakva poenta? pises da plaća alimentaciju, a onda ostajes bez novca. nista u zivotu nije garantovano, imas diplomu, deca su vec malo veća, vrati se u rodnu zemlju sa decom, ako plaća alimentaciju po americkim standardima pa nasim je to sasvim dovoljno za zivot. naći ces posao lakse ovde gde ti vazi diploma nego tamo
Anonimus:
25 Apr 24
Moja komsinica je ostala bez muza u 40 i nekoj, pa se zaposlila na dobrom mestu iako dotad nikad nije radila. Znam gomilu zena koje su se zaposlile u marketu, ucile za kasom, pa eno ih sad rade. Vi pisete kao da je ne znam sta. Takodje znam jos jednu koja se zaposlila kao higijenicar u jednoj firmi, u svojoj 40 godini.
Anonimus:
25 Apr 24
Sta ce joj drugi posao kad je dr? glupi ste. Vi biste kao radile nesto drugo, a dr ste.
Anonimus:
25 Apr 24
Dosadne ste s tim domacicama. Koje poruke? Ja ne znam gde vi vidite te domacice, kad vecina zena radi. Sad ih mrzite, a sutra neko napise za domacice svasta – tad promenite plocu i pisete da ipak nisu neradnice, da brinu o deci, kuvaju, peru... Pa odlucite se. U kom. vecito borba zena oko toga, naporne ste. Cas vam domacice neradnice, cas ipak rade i brinu o kuci i deci. Jbt ne daj boze biti zensko na Balkanu.
Anonimus:
25 Apr 24
Nadam se da cu u iducem zivotu biti musko na Balkanu. Gledaj komentara u kojem vredjaju zene, a nista ne kazu za muza koji ostavi zenu. Hej, pominju domacice i nazivaju ih neradnicama, a muskarac ode i bas ga briga i to pravdate. E moje zene.
2:
25 Apr 24
mi to same jedna drugoj radimo. Internalizovana mizoginija. Prekinite vise da pljujete jedna drugu i jedva docekate ispovest da biste mogle da osudite zenu. Vi ste zene, kako mozete? Ovako se muskarci ne mrze kao sto zena zenu mrzi. Osvestite se vise, mi smo jedne drugoj najveci neprijatelji, nisu nam muskarci krivi nego mi same. Stvarno uzas sta pisete. Umesto da osudite muza koji ostavi zenu, vi osudili zenu koja je ostavljena. Blago muskarcima.
Jelena 99:
25 Apr 24
A da sad ćeš ti da nam kažeš kako treba, jer je tvoj život usr..ao jedan muskarac, pa eto sve nas tako očekuje. Mani me molim te, čak i da se to dogodi ja sam uvek misljenja bilo je lepo dok je trajalo i ne kajem se, idemo dalje, nije smak sveta.
1:
25 Apr 24
Kako ste dosle do domacica? Znaci vama je u redu da muz napusti zenu, ali zena je kriva jer je domacica i "nabijem joj na nos nerad"? Vi niste normalne, stvarno. A muz je divan, jelte, on radi? Vi umesto njega da mrzite i pljujete, vi se zene uhvatite uvek za druge zene. I sada mnogo zena radi, retko koja je domacica. Uzas, zamisli krivis zene jer ih je muz ostavio i jos na sve to kazes da su neradnice i tako osudis sopstveni pol. Pa nama ne treba niko drugi da nas tlaci i ponizava, mi to same
Anonimus:
25 Apr 24
Sta, ti ne možeš naći drugi posao, samo da budeš doktorka?
Anonimus:
25 Apr 24
djelomično se slažem. a ovo što je on učinio je zaista odvratno. znam ženu koju je muž ostavio, shvatio da ju ne voli, ali pričekao je da djeca malo porastu i ženu nije ostavio na milost i nemilost. ona sama kaže da je zahvalna što se ponio ljudski prema njoj, iako više nije htio biti u braku s njom, nije ju ostavio samo tako
Anonimus:
25 Apr 24
Evo poruke za domaćice koje sa ružičastim naočalama gledaju život.Potpuno se slažem s tobom,ja sam se razvela i da mi nije bilo posla ne bi bilo dobro
Anonimus:
25 Apr 24
Većina žena koja sanja o braku i dalje ima nerealnu Disney sliku života, unatoč svakodnevnim primjerima iz okruženja.
Anonimus:
25 Apr 24
Ima divnih muskaraca, brace, oceva i muzeva. Ali nazalost oni su u manjini. Da se ne lazemo, uvek zena izvuce deblji kraj pri razvodu, pogotovo ako su tu deca. Uvek gledajte sebe prvo, pa tek onda odnos i partnera. Na kraju ce sve obaveze spasti na vas, a on ce da placa alimentaciju i da zivi kao momak. Cast izuzecima, ali autorkina prica je prica 90% razvedenih zena.
S:
25 Apr 24
bože, nemam reči... Nadam se da ćeš se snaći i prebroditi ovo i uskoro biti bolje nego ikad. Želim ti da ti ostvariš i živiš svoj san, a za njega nisam baš sigurna da će mirno spavati u životu.
Anonimus:
25 Apr 24
Muskarci su mentalno zaostala bica.
Bubamara:
25 Apr 24
Ali ipak sreca u nesreci da te to zadesilo u Americi, neralno tamo nema zezancije sa placanjem alimentacije kako djeci bgm i tebi. Savjetujem ti da nadjes dobrog advokata i dobro ga oderes, prvenstveno jer đubre ne viđa djecu.
Ostavi komentar