Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga administratori odobre.
Važno upozorenje!

Komentari koji sadrže direktne uvrede, prozivke, ciničnost, eksplicitne vulgarnotsti, CAPS LOCK, nekonstruktivne kritike, gramatičke ispravke ili otkrivanje ličnih podataka neće biti odobreni. Proverite sadržaj Vašeg komentara pre postavljanja.
Takođe, trudite se da komentar bude gramatički korektan i smislen. Hvala.

Potvrdi Proveri sadržaj komentaraDaj svoje mišljenje.

#2481768
05 Oct 18
Професор сам српског језика и оно што ме највише нервира је чињеница да књижевни српски језик нестаје. Нажалост, на телевизији се може чути само београдски нагласак, који је све, само не правилан. Тај извештачени и неправилни „дијалекат" (прецизније, поддијалекат) се упорно форсира. До пре 20-30 година, то је било незамисливо. Погледајте документарне филмове из 80-их, те послушајте како спикери говоре, а потом послушајте неку нпр. данашњу емисију или документарац... Уочићете разлику. Најправилније се говори на западу Србије, што је и Вук својевремено сматрао. Златиборски говор за њега је био најчистији српски говор. Такође, употреба латинице је превелика. Данас, нажалост, мало ко пише ћирилицом, јединим српским писмом. Потискују је, смета им. Смета им све што је српско, па тако и ћирилица. Да зло буде веће, ту је и енглески језик, који је постао популарнији од нашег. Наша деца не слушају српску, већ њихову музику. Омладина је уништена, а уништена омладина значи уништена нација.
4175
1992
237
share
odobravam
osuđujem

Ostavi svoj komentar
Random
schuffle icon
#293

Namerno prelazim linije kad bojim!

odobravam 580   •   osudujem 417   •   komentari 35
Detaljnije
Hit
#2024049

Drugar me ponizio u društvu da bi dobio 30 sekundi slave.

odobravam 229983   •   osuđujem 13604   •   komentari 0
Detaljnije
Preporučujemo
#84

Namerno se suncam gola na terasi iako znam da neke komsije mogu da me vide 0:- )

odobravam 4979   •   osuđujem 1662   •   komentari 77
Detaljnije
Aktuelno
#2511811

Shvatila sam da je zaljubljen kada me je ujutro na poslu dočekala kutija sa lijekovima, voćem, šalicom čaja i porukom Gute Besserung (brzo ozdravljenje).

odobravam 1764   •   osuđujem 56   •   komentari 0
Detaljnije